donderdag 31 januari 2013

Zuid-Afrikaan sluit dronken agent in zijn eigen combi op

De nieuwste held in Zuid-Afrika heet Russell George. In de straten van Pietermaritzburg zag hij agent duidelijk dronken over de baan slingeren, waarna hij de man vastreed en opsloot in zijn eigen combi. Het dienstwapen van de agent, tegen wie een onderzoek loopt, is inmiddels afgepakt.
Nadat George een politiewagen vreemde manoeuvres zag uitvoeren, besloot hij achter de wagen te gaan. Zo stopte de agent enkele keren abrupt en liet hij zich ook gelden als spookrijder. George belde de hulpdiensten om melding te maken van het gebeuren, "maar na vijf minuten was er nog steeds niemand", vertelde hij aan de Zuid-Afrikaanse krant The Witness. "Dus toen de agent stilstond, ging ik vlug naar hem toe en vroeg ik hem om uit zijn voertuig te komen. Ik rook meteen dat hij onder invloed van alcohol was."
De agent weigerde, waarop George diens autosleutels afpakte en hem met geweld vanachter het stuur haalde om de agent vervolgens via de achterdeur op te sluiten in zijn eigen combi. Al snel bleek dat de politieman niet veel eerder bij een accident betrokken was. Volgens een getuige had de man verteld dat hij terug ging naar zijn eigen verjaardagsfeestje, waar hij wat glazen dronk met enkele vrienden. Maar tijdens een eerste ondervraging op het politiebureau bleek er heel wat meer aan de hand. De agent had zich eerder op de dag schuldig gemaakt aan vluchtmisdrijf en zou ook zijn vriendin bedreigd hebben met zijn dienstwapen in een nachtclub.
Het wapen van de agent werd meteen in beslag genomen, net zoals hij opgepakt werd voor het rijden onder invloed. Een onderzoek tegen de man is gaande.

Geen opmerkingen: