dinsdag 21 mei 2013

Stressvakantie: koppel landt in Dhaka in plaats van Dakar

Wie dacht dat een gewone vliegreis al veel stress met zich meebracht, zal zijn mening herzien na dit verhaal. Zo was een Amerikaans koppel van plan om hun vakantie door te brengen in Dakar (Senegal). Toen ze na hun heenvlucht vanuit LA met Turkish Airlines echter de luchthaven binnenliepen, stelden ze vast dat ze niet in Dakar waren, maar wel in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, ongeveer 11.000 kilometer verder.
Volgens de Los Angeles Times vergiste de piloot zich van luchthavencode. Terwijl die van Dakar DKR is, is deze voor Dhaka immers DAC. Wat buiten de beginletter 'D' volgens ons toch niet zo hard op mekaar lijkt...
Eens aangekomen in Bangladesh, nam het koppel meteen contact op met het luchthavenpersoneel van Turkish Airlines. Voor de vergissing werd vastgesteld, werd de boekingsinformatie van het koppel echter nauwkeurig doorgenomen. Uiteindelijk mochten ze toch inchecken op een vlucht richting Senegal, waar ze twaalf uur later dan gepland uiteindelijk toch aan hun vakantie konden beginnen. Op hun bagage was het wel nog twee dagen wachten.
Gratis tickets Hoewel het incident vorig jaar in december al gebeurde, heeft het pas nu de media gehaald na een lange strijd van het koppel om een compensatievergoeding. "Ik heb de voorbije vier maanden elke vrijdag al gebeld naar Turkish Airlines, maar ze zeggen me elke keer dat ze de zaak zullen bekijken en me later terugbellen, maar dat doen ze nooit", aldus Valdivieso. Wel heeft het koppel intussen al twee gratis economy-class-tickets ontvangen voor een vlucht naar keuze.

Geen opmerkingen: