zaterdag 5 november 2011

Werkstraf voor kapper

In februari dacht Michael Campbell, een 35-jarige kapper uit Bristol, dat het grappig was om het woord 'fool', dwaas, in het haar van een klant te scheren. Slachtoffer Michael Rickett, gepest door een leerstoornis, was niet blij met de creatieve uitspatting van Campbell. Al helemaal niet met de 'smiley' die de kapper bevestigend onder zijn belediging zette, schrijft AD.nl.

Het grapje komt de komische kapper nu op 200 uur werkstraf te staan. De rechter was van mening dat 'fool', en het lachende gezichtje, niet bepaald was wat Rickett verwachtte toen hij de kapper vroeg om een patroontje in zijn haar.

Volgens de rechter was de streek onnodig neerbuigend naar de klant toe en daarom mag hij zich de komende maanden inzetten voor de gemeenschap. Ook moet hij de komende drie maanden 's avond binnen blijven, en krijgt hij ter controle een elektronische enkelband om.

De rechtbank vond de aanklacht wegens mishandeling te ver gaan. Wel moet de kapper Rickett nog 350 euro ter compensatie betalen, alsmede de proceskosten van 900 euro.

Geen opmerkingen: