donderdag 20 oktober 2011

Brit looft 250.000 pond uit voor scenario om uit euro te stappen


De rijke eurosceptische Brit Lord Wolfson looft een prijs van 250.000 pond (286.500 euro) uit aan de economist die een scenario vindt om op zachte wijze uit de euro te stappen.
De "Wolfson Prijs voor Economie" wordt slechts één keer toegekend en wordt de hoogst gedoteerde economieprijs na de Nobelprijs. Kandidaten hebben tot 31 januari 2012 de tijd om een antwoord te formuleren op één vraag: "Hoe een opgelegd vertrek van één of meerdere lidstaten uit de Europese monetaire unie beheren?"

De prijs wordt gefinancierd door Simon Wolfson, directeur-generaal van de Britse kledingketen Next en in juni 2010 door de conservatieve regering benoemd in het Hogerhuis.

Volgens de zakenman-politicus is het vandaag volstrekt mogelijk, gezien de politieke en economische druk, dat een of meerdere staten de eurozone verlaten. De prijs wil de meest eminente economen aanzetten om oplossingen te vinden en "een financiële chaos voorkomen die de economieën, de tewerkstelling en de sociale cohesie zou vernielen".

Geen opmerkingen: