donderdag 17 november 2011

Domme overvaller doet het met een briefje

Amper vijf weken na zijn voorwaardelijke vrijlating heeft een Australiër opnieuw een poging ondernomen om een bank te overvallen. Hij ging daarbij wel erg amateuristisch te werk. De rechter veroordeelde hem tot een nieuwe gevangenisstraf maar omdat hij al maanden in voorhechtenis zat, komt hij alweer in aanmerking voor een voorwaardelijke vrijlating.

Gareth Williams Richard trok op 2 december 2009 een rode T-shirt aan, zette een zonnebril op en trok naar een filiaal van de Commonwealth Bank in Brisbane. Hij werd gefilmd door de bewakingscamera's en zonder handschoenen liet hij overal vingeradrukken achter. Volgens aanklager Ron Swanwick nam hij plaats tussen de klanten. Geduldig schoof hij aan in de rij en toen het aan zijn beurt was, overhandigde hij de bankbediende een briefje met de volgende boodschap: 'dit is geen grap, ik heb een wapen, geef me het geld.' De bediende was niet onder de indruk en stapte op waarna Richards de benen nam.

Drie dagen na de mislukte overval werd hij opnieuw ingerekend door de politie. Hij was net vijf weken op vrije voeten nadat hij in 2007 veroordeeld werd tot zeven jaar gevangenis voor het plegen van een overval en poging tot overval in Toowoomba.

Richards, 32 gaf toe dat hij opnieuw gepoogd had om een bank te overvallen. Volgens zijn advocaat Lars Falcongreen heeft zijn cliënt mentale problemen. "Het was een amateuristische poging. Hij had zijn zonnebril in zijn haardos, droeg een rode T-shirt en liet overval vingerafdrukken achter." De advocaat pleitte dan ook voor een milde straf maar de rechter wees erop dat Richards gewaarschuwd was en Michael Rackemann veroordeelde hem dan ook tot 26 maanden extra. Maar omdat de dader al maanden in voorarrest zat, komt hij meteen opnieuw in aanmerking voor voorwaardelijke vrijlating.

De overvaller stapte de bank binnen in een knalrode T-shirt.

Geen opmerkingen: