donderdag 22 december 2011

BNN-presentatoren eten elkaar toch op

Ondanks een storm van verontwaardiging en protest, inclusief dreigende rechtszaken omdat kannibalisme verboden is bij de Nederlandse wet, hebben BNN-presentatoren Dennis Storm en Valerio Zeno het gisteravond dan toch op televisie gedaan. Een stukje van elkaars vlees gegeten. Het wel erg speciale diner was te zien in het programma 'Proefkonijnen', zo schrijven onze collega's van AD.nl.

Gisteren voor het programma werd nog gesuggereerd dat het experiment uiteindelijk niet zou doorgaan en dat alle publiciteit rond de stunt bedoeld was om louter aandacht te vragen voor het tekort aan orgaandonoren. Maar gisteravond bleken de presentatoren toch wel degelijk bereid te zijn elkaars vlees naar binnen te spelen. Valerio Zeno liet een stukje van zijn buik wegnemen, Dennis Storm deed dat met een stukje bil. Aan een Amerikaanse omroep stelde Storm eerder al dat "het vreemd is om je vriend in de ogen te kijken terwijl je een stukje van zijn buik opeet".

Een kok in de studio bereidde het vlees. Dennis wilde vanavond zijn stukje Valerio graag zo puur mogelijk eten, maar vergeleek het resultaat uiteindelijk met 'elastiek.' Valerio van zijn kant had minder moeite met zijn portie Dennis en werkte het stukje op het eerste gezicht probleemloos naar binnen.

Na afloop van dit culinaire hoogstandje werden de littekens van de operatie getoond aan het studiopubliek. De presentatoren hebben zich alvast ingedekt voor eventuele aanklachten. De in de studio aanwezige advocaat Gerard Spong heeft toegezegd beide heren en alle andere betrokkenen bij dit bizarre experiment in de rechtszaal bij te staan indien nodig.

Geen opmerkingen: