donderdag 8 december 2011

Dierenliefhebbers protesteren

Frans Bauer gaat vijf avonden na elkaar optreden in het dolfinarium in het Nederlandse Harderwijk. Schlagerzanger Bauer brengt zijn grootste hits in "een spetterende show" waarbij hij ook "dingen met de dolfijnen" gaat doen.

Dierenrechtenorganisaties zoals Sea Shepherd reageren verbolgen. Ze stellen dat de dieren extra kalmeermiddelen moeten krijgen om hun show te kunnen opvoeren en dat zulks niet gezond is voor de dolfijnen. Vorige maand kwamen twee dolfijnen om het leven in een Zwitsers dolfinarium, nadat vlakbij een raveparty was gehouden. Het is nog niet duidelijk of de dieren stierven door de trillingen van de muziek dan wel door drugs die partygangers in hun bassin zouden hebben gegooid.

Voor 35 euro kan je in Harderwijk van 26 tot en met 30 december een dag het dolfinarium bezoeken en dan krijg je er een optreden van Frans Bauer bovenop. Voor alle duidelijkheid: de dolfijnen waren hierin geen vragende partij.

De zanger ging de voorbije weken wel al oefenen met de dieren, want, zo beseft hij "ik kom daar als binnendringer gewoon binnendringen".

Volgens Bauer hebben de dieren hem en zijn hits inmiddels aanvaard en houden ze hun flippers niet voor hun oren als hij begint te zingen. De dieren leren zwemmen op zijn muziek, zo luidt het, het gevaar bestaat dus dat ze momenteel de polonaise aanleren.

Wat vindt u, is het verantwoord dergelijke shows op te zetten met dolfijnen?

Geen opmerkingen: