dinsdag 3 januari 2012

Franse dieetgoeroe: "Geef magere leerlingen meer punten!"

Een Franse dieetgoeroe pakt in een open brief aan de toekomstige nieuwe president van de republiek uit met een opmerkelijk voorstel. Hij wil dat magere leerlingen meer punten krijgen op school. Pierre Dukan wil zo het obesitasprobleem aanpakken dat ook steeds groter wordt onder de Franse humaniorastudenten. Dukan is de nieuwe wondernaam in de dieetwereld, zeker nu ook Kate Middleton helemaal weg is van zijn recepten.

Geen vettaks zoals in Denemarken maar meer punten voor magere leerlingen in het middelbaar onderwijs. Dat is de kern van het pleidooi dat Dukan houdt in zijn open brief die gericht is aan de toekomstige (nieuwe) president van Frankrijk. "Voor de leerlingen die niet te zwaar zijn, hoeft er niks te veranderen", zegt Dukan, dieetgoeroe en auteur van dieetboeken die al miljoenen keer over de toonbank gingen. "Leerlingen die wel te dik zijn, wil ik zo motiveren", luidt het.

Volgens Dukan, een neuroloog van opleiding is de helft van de Franse jongeren te dik en is het probleem de voorbije twaalf jaar ook al verdubbeld in omvang. "Obesitas is een serieus probleem dat niet ernstig genomen wordt door onze politici."

Hoewel het probleem groter wordt in Frankrijk, blijkt uit officiële cijfers dat obesitas vooral de buurlanden van Frankrijk treft, schrijft de krant Le Parisien. Volgens cijfers van Eurostat is de obesitasgraad van Frankrijk een van de laagste in de Europese Unie: 12,7 procent van de vrouwen en iets minder, 11,7 procent van de Franse mannen kampt met zwaarlijvigheid.

Dukan beweert dat we te veel bezig zijn met het tellen van calorieën. De Fransman zweert bij het proteïnedieet en scoorde met zijn aanpak bij Jennifer Lopez, Gisèle Bündgen en Halle Berry. Amper twee maanden na hun zwangerschap zaten ze alweer strak in het vel en dat allemaal dankzij de dieetboeken van Dukan. Ook Kate Middleton zwichtte voor het dieet in de aanloop van haar huwelijk.

Geen opmerkingen: