woensdag 30 mei 2012

Moonend kind uit schoolbus gezet op 75 km van woning

In de Australische deelstaat New South Wales heeft een buschauffeur een jongen uit een schoolbus gegooid op 75 km van zijn woning. De 15-jarige moest naar buiten in de regen omdat hij zijn broek zou hebben afgestoken naar een andere bus.
De moonende leerling ging aanvankelijk schuilen, en moest "een aanzienlijke afstand" wandelen voor hij binnen het bereik van een gsm-mast was zodat hij zijn vader kon opbellen. "Hij klonk van slag en was nat," zei die op een hoorzitting over de feiten.
Het ging om een bus van een onderaannemer. De vader probeerde de chauffeur te bereiken voor meer uitleg over de feiten, maar kreeg enkel diens vrouw aan de lijn. Zij gaf toe dat haar man "niet weet hoe hij moet omgaan met kinderen," en dat hij "eigenlijk beter niet met die bus zou rijden."
Buiten Volgens de chauffeur toonde de jongen zijn bloot achterwerk naar een andere bus, waarna hij de leerling dwong buiten te wachten terwijl hij de politie belde. De leerling ging schuilen voor de regen, waarna de bus zonder hem vertrok. Volgens de chauffeur kon hij de leerling niet meer vinden en wou hij niet rondrijden om hem te zoeken met een bus vol kinderen.
Het Departement van Transport heeft de vergunning van de chauffeur om een bus te besturen nu ingetrokken.

Geen opmerkingen: