maandag 4 juni 2012

Gruwelijke incidenten voeden vrees 'zombie-apocalyps'

Naar aanleiding van vier recente gruwelijke incidenten vrezen blijkbaar heel wat mensen dat we afstevenen op een zogenaamde 'zombie-apocalyps'. Op het internet wordt druk gespeculeerd, zo erg zelfs dat een Amerikaans gezondheidscentrum een communiqué heeft verspreid over het feit dat levende doden écht wel niet betaan.
De Verenigde Staten en Canada zijn de oorsprong van de geruchten. Eerst was er de man in Miami die een deel van het gezicht van een andere man opat. Daarna was er een student in Maryland die iemand vermoordde en daarna zijn hart en een deel van de hersenen consumeerde. Dan was er nog de inwoner van de staat New Jersey, die zichzelf vijftig maal stak en delen van zijn ingewanden naar de politie gooide.
Canadian Psycho Daarbij komt het afschrikwekkende verhaal van de 'Canadian Psycho', de 29-jarige pornoacteur uit Montréal die de moord op zijn partner filmde, net als het misbruik van diens in stukken gehakte stoffelijk overschot, en daarna vluchtte naar Parijs.
Voortekenen De gebeurtenissen zijn voor de website The Daily Beast aanleiding genoeg om een landkaart samen te stellen van plaatsen waar zich incidenten voordoen die in verband worden gebracht met de zombie-apocalyps. Ook houdt de site een lijst bij met 'voortekenen' die, door het groeiende aantal incidenten, vrijwel dagelijks moet worden aangevuld.
Voorlichtingscampagne Die incidenten lijken een toevallige samenloop van omstandigheden. Toch is het opmerkelijk dat in de Canadese provincie British Columbia vlak ervoor een voorlichtingscampagne begon waarin de inwoners letterlijk worden gewaarschuwd voor de zombie-apocalyps. Daarmee werd gedoeld op aanslagen of natuurrampen die de bevolking zouden kunnen treffen.
Communiqué Door de heisa zag het Amerikaanse Center for Disease Control and Prevention (CDC) zich nu zelfs genoodzaakt het bestaan van de levende doden te ontkennen in een officiële mededeling. "We zijn niet op de hoogte van virussen of aandoeningen die dode mensen weer tot leven wekken", zegt woordvoerder David Aigle.

Geen opmerkingen: