zaterdag 2 juni 2012

Onrust België na kopstoot moslima

Stéphanie D., de vrouw in nikab die onlangs in Molenbeek gecontroleerd werd, handelde uit zelfverdediging toen ze een kopstoot uitdeelde aan een agent. Dat zei ze tijdens een persconferentie in Zellik waarop ze haar versie van de feiten uiteenzette. De vrouw verklaarde dat ze zich wel moest verdedigen omdat de zes agenten die haar meenamen naar het politiebureau op het punt stonden haar te doen stikken. Daarna werd D. met een lichte hersenschudding overgebracht naar het ziekenhuis, maar ondertussen is ze opnieuw thuis.
Sharia4Belgium De jonge vrouw was tijdens de persconferentie terughoudend om te antwoorden op de vragen van de media. Het was vooral Fouad Belkacem, woordvoerder van de radicale moslimbeweging Sharia4Belgium, die het woord voerde. "Onze zuster is door de politie geslagen en in het ziekenhuis beland. Nochtans heeft ze gevolg gegeven aan het verzoek van de agenten om haar identiteitskaart en haar gezicht te tonen. Op het politiebureau hebben ze haar gevraagd om haar nikab uit te doen, om haar te fouilleren. Ze heeft dat geweigerd omdat onze religie ons verbiedt om ons lichaam te tonen aan ongelovigen", aldus Fouad Belkacem.
Dienaren van de duivel "Drie agenten hebben haar nikab en haar ondergoed verscheurd. Ze werd zo goed als gewurgd en heeft zich tegen de dienaren van de duivel geweerd. Vervolgens werden de agenten zo dol als honden en hebben ze haar geboeid", aldus Belkacem. "Ze stond naakt voor iedereen en ze lachten allemaal met haar". Belkacem zette eerder een video online waarin hij moslims oproept zich te verzetten en hun eer te verdedigen.
Er werden verscheurde kleren getoond.

Geen opmerkingen: