donderdag 6 september 2012

Moslimbroederschap dient klacht in tegen 'satanisch' metaloptreden in Caïro

In de Egyptische hoofdstad Caïro is de politie een onderzoek gestart na een klacht van een islamistische advocaat, die beweert dat in een bekend cultureel centrum satanisten een metaloptreden bijwoonden.
Volgens een functionaris is de klager Ismail el-Washahi van het Moslimbroederschap, die claimt dat er 'satanische rituelen' plaatsvonden in het 'El-Sawy Culture Wheel'-centrum. Bovendien waren er mensen aanwezig die zwarte T-shirts droegen en satanische tekeningen en accessoires bij zich hadden. Alsof dat allemaal nog niet genoeg was, werd tijdens het optreden nog gedanst ook.
Centrum ontkent Het centrum ontkent de beschuldigingen. Het stelt wel dat er enkele kleine inbreuken waren op de regels, zoals het rookverbod, maar dat die werden aangepakt. Toch is er eergisteren een onderzoek gestart, zegt de veiligheidsfunctionaris op voorwaarde van anonimiteit omdat hij niet met de pers mag praten.
Andere zaak De klacht doet denken aan een ophefmakende zaak vijftien jaar geleden, toen de staatsveiligheid een grote actie ondernam tegen 'satanaanbidders' en daarbij zo'n honderd metalfans arresteerde.

Geen opmerkingen: