zaterdag 13 oktober 2012

Zuid-Afrikaanse juffrouw propt 19 kinderen in Clio

Politieagenten hebben een Zuid-Afrikaanse juffrouw van de weg gehaald toen ze maar liefst 19 schoolkinderen tussen de vier en zes jaar in haar Renault Clio vervoerde.
Melanie Minnie werd aan de kant gezet toen ze met haar klas op weg was naar een hamburgerrestaurant in een nabijgelegen shoppingcenter. Agenten keken raar op toen ze ontdekten dat zes kinderen in de koffer zaten. Minstens drie leerlingen zaten vooraan in de auto, de rest zat op de achterbank op elkaar gepakt. Het is niet duidelijk of er kinderen bij waren die een veiligheidsgordel droegen.
Ooggetuigen Een fotograaf van een lokaal krantje was er als de kippen bij om foto's te maken van het tafereel. Nico van Heerden zegt dat de politie een telefoontje kreeg van een ooggetuige die zag hoe de leerkracht op de parking van een shoppingcenter de kinderen in haar wagen probeerde te proppen.
De politie stopte één straat verder, waar ze de vrouw later op heterdaad konden betrappen. Volgens van Heerden vonden de kinderen het leuk dat ze met z'n allen in de wagen mochten, maar het lachen verging hen snel toen iedereen pijnlijk op elkaar gepakt zat: "Ze zagen er in het begin de lol van in, maar na een tijdje begonnen ze zich toch wel zorgen te maken en begonnen ze te huilen."
Tweede lading Juffrouw Minnie is er niet goed van: "Het is de eerste en meteen ook de laatste keer dat we op schooluitstap gaan", zegt ze in de Zuid-Afrikaanse krant Beeld. Volgens de krant was Minnie al aan haar tweede rit bezig toen ze aan de kant werd gehouden. Zo zou ze eventjes voordien de eerste lading van twaalf schoolkinderen hebben vervoerd.
Minnie kwam er met een boete van 130 euro van af.

Geen opmerkingen: