vrijdag 28 oktober 2011

Nieuwe omstreden game met paarse reuzendildo als wapen

Prostituees op hun gezicht slaan is een van de bedenkelijke sporten in de nieuwe game 'Saints Row: The Third'. Dat is de uitdaging, volgens de makers. Een van de gehanteerde wapens is... een paarse reuzendildo. Opgelet: de beelden kunnen choquerend zijn en zijn niet geschikt voor minderjarigen.

Het hele idee is dat het allemaal dik "over the top schuldig plezier" is. Hoe dat wordt ingevuld, daar hebben sommigen wel vragen bij. Volgens ontwikkelaar Eric Barker is er een reden achter alles in de game, maar hij kon aan de Australische nieuwssite news.com.au niet meteen verklaren hoe de dildo en het slaan van vrouwen zich precies verhouden tot de verhaallijn.

"We kunnen zeker de filosofische toer op gaan en ons afvragen waarom Mario iets doet wanneer hij de prinses gaat redden", aldus Barker. Maar Mario slaat natuurlijk geen hoertjes in het gezicht met een gigantische rubberen penis. "Er zitten allerlei wapens in en we wilden ook iets zots en grappigs. Er zit een verhaal in de game waardoor het zeker steek houdt. Het is een game, we moeten het medium respecteren."

Over wat voor fraais het spel allemaal voorstelt om met een vrouw, die achternagezeten wordt, uit te spoken, zegt Barker dat het "oorlog" is op de straat. "Ik denk dat er een goede reden kan zijn om mensen een pak rammel te geven. Er zijn allerlei soorten missies. Dit gaat over een bendeoorlog."

Eerder al zorgde 'Grand Theft Auto III' voor controverse en moest de game zelfs uit de Australische rekken gehaald worden, omdat het spel toeliet een prostituee te vermoorden en vervolgens haar geld te stelen. Barker heeft het echter over: "dingen die leuk zijn om te doen, dat is wat wij maken".

Geen opmerkingen: