vrijdag 4 november 2011

Verontschuldiging

Een overvaller van een winkel legde eerst een briefje voor met een verontschuldiging voor het ongemak. De man stapte gewapend een filiaal van Seven Eleven binnen en verraste het personeel. Hij verklaarde achteraf dat hij nogal verward was en daar zat zijn scheiding voor iets tussen maar de Zweed had vooral gokschulden.

Hij zag zich genoodzaakt om een overval te plegen op de winkel. De man had dringend 1.800 euro nodig om een familielid terug te betalen. Hij had het geld geleend om gokschulden te vereffenen en de man wou zijn familielid niet in de problemen brengen, schrijft de krant Skånskan.

'Hallo! Dit is een overval. Panikeer niet, ik ga je geen pijn doen. Doe alleen wat ik vraag en stop 1.800 euro in deze zak. Meer moet ik niet hebben. Het spijt me zeer!', luidde de boodschap op het briefje. Na het schrijven van het briefje nam hij de trein naar Lund en stapte er een Seven Eleven binnen. Onderweg at hij nog gauw een hotdog, nerveus als hij was. De uitbater van de winkel dacht aanvankelijk dat het om een grap ging maar de sfeer veranderde toen de overvaller duidelijk maakte dat hij gewapend was en een mes uit een mouw van zijn jas haalde.

Toen begon het te dagen bij het winkelpersoneel. Ze gaven de man wat hij nodig had en drukten op de alarmknop. De politie kon de overvaller makkelijk inrekenen.

Geen opmerkingen: