donderdag 3 november 2011

Voor de rechter om 40 cent

Michel van Hamme, een 54-jarige Belg uit Aalst, is in juridische strijd geraakt dat al bijna een jaar lang speelt. Hij weigert namelijk 40 eurocent te betalen aan de dienst parkeerbeheer.

Het begon allemaal toen de man een afspraak had en zijn auto daarvoor had geparkeerd achter in de stationstraat. Toen hij eenmaal terug kwam van zijn afspraak bleek dat hij een bekeuring had gekregen van maar liefst 15 euro omdat hij te weinig geld in de parkeerautomaat had gegooid.

Binnen de gestelde termijn van betaling had meneer een bedrag van 14,60 euro overgemaakt naar het vermelde rekeningnummer. "Ik had al 40 cent in de automaat gestopt, dus was ik toch niet meer de volle 15 euro schuldig. Daar ging het parkeerbedrijf blijkbaar niet mee akkoord want ik kreeg nog een paar herinneringen voor die 40 cent. Tot ik een tijdje geleden zelfs een deurwaarder over de vloer kreeg met een dagvaarding voor het vredegerecht in Aalst", aldus Michel Van Hamme.

Naar verluidt had de rechter een soortgelijke zaak nog nooit meegemaakt in zijn carrière. Hij zal het parkeerreglement bestuderen en een vonnis uitbrengen in februari.

Geen opmerkingen: