vrijdag 16 december 2011

Auto staat vijf jaar in ondergrondse garage: ticket van 51.000 euro

De eigenaar van een wagen die ruim vijf jaar geleden werd achtergelaten in een ondergrondse parking in Luxemburg-Stad zal ongeveer 51.000 euro moeten betalen als hij zijn auto terug wil.

De Citroën BX stond op de derde ondergrondse verdieping van de parking du Théâtre in het centrum van Luxemburg. De parking biedt plaats aan 335 voertuigen. De eigenaar van de auto, met Franse nummerplaat en vandaag aangetroffen onder een dikke laag stof, is onbekend. Volgens de medewerkers van de parking is het zijn verantwoordelijkheid om zijn wagen buiten te rijden.

Wat is er gebeurd met eigenaar?
"Om de wagen terug te krijgen, moet hij ruim vijf jaar parkingkosten betalen. De prijs voor een dag bedraagt 26,90 euro. Alles hangt er van af wat er met de eigenaar is gebeurd. Alles wat we vandaag weten, is dat zijn voertuig er al vijf jaar staat, want we maken lijsten op van de nummerplaten van voertuigen die langer dan een dag op de parking blijven staan", aldus een medewerker.

Juist geparkeerd: niet wegtakelen
"We kunnen geen beroep doen op de politie om de wagen weg te takelen", zei de exploitant van de parking. "De wagen staat juist geparkeerd, zodat we niets kunnen ondernemen".

Er bestaat inmiddels ook een jaarlijks abonnement van 3.000 euro. Met die formule kan de rekening gereduceerd worden tot iets meer dan 15.000 euro, als hij vandaag zijn wagen komt halen.

Geen opmerkingen: