maandag 5 december 2011

Vrouw mag huis niet versieren met gekleurde kerstlichtjes

Een Amerikaanse is ontgoocheld. Ze wou haar huis helemaal versieren met gekleurde kerstlichtjes maar dat mag niet van de huurdersbond die een rondvraag organiseerde bij de bewoners.

Een kerstboom staat al te fonkelen in haar woonkamer en lichtjes maken het geheel nog sfeervoller maar het kon nog beter en dus wou ze ook haar huis helemaal gekleurd doen flikkeren. "Ik vind het ontgoochelend dat ik kerstmis niet op mijn manier kan vieren", zegt Marie Buonanno uit Doylestone Station. De buitenversiering blijft beperkt tot een kerstkrans aan de voordeur en witte lichtjes.

Vorig jaar kreeg ze nog een boete omdat ze het toch aangedurfd had om gekleurde lichtjes aan te brengen maar de bestraffing bleek nogal selectief. "Mijn buur kreeg geen boete. Hij versiert zijn woning ook al jaren met gekleurde lichtjes maar kreeg geen boete of waarschuwing." Alleen witte lichtjes zijn toegestaan.

Buren organiseerden een petitie en pleitten voor het toestaan van gekleurde kerstlichtjes. De vereniging reageerde op de petitie met een stemming. De huurders mochten zelf beslissen over de kleur. De meerderheid was tegen gekleurde toestanden waarop de vereniging bij haar besluit blijft en alleen witte lampjes toelaat

Geen opmerkingen: