dinsdag 6 december 2011

Leraar poseert met zakje nasi goreng in Auschwitz

Een leraar is ontslagen na een wansmakelijke grap met een zakje nasi goreng. De Zwitser poseerde met een pakje rijst in het concentratiekamp van Auschwitz. Bernard Junod dacht dat zijn geste grappig was en postte de foto op zijn profielpagina, schrijft de Zwitserse krant Le Matin. De man die ook lid is van een extreemrechtse partij heeft het over een politieke afrekening.

De Zwitser was samen met 120 collega's uit het kanton Vaud naar het concentratiekamp getrokken. Junod werd meteen ontslagen omwille van een 'onprofessionele daad'. Nog volgens de krant was het taalspelletje met de naam van het gerecht niet de enige 'grap' van Junod. Hij liet zich ook fotograferen als een man met buikkrampen op de latrines in het kamp. Ook de foto's van de man die lachend op de treinsporen lag, zetten kwaad bloed.

Junod is ook lid van de extreemrechtse partij in Vaud. Toen hij deelnam aan de verkiezingen voor de nationale raad, liet hij weten dat 'Mein Kampf' van Adolf Hitler zijn favoriete boek is en Richard Wagner zijn geliefkoosde componist. Junod die nota bene, zelf Joodse roots heeft, liet weten dat zijn daden zijn ontslag niet rechtvaardigen en dat hij het slachtoffer geworden is van een politieke afrekening. "Ze hebben me willen raken omdat ik een politieke figuur ben die vaak de media haalt", reageert hij in Le Matin. Junod overweegt nu juridische stappen tegen het departement onderwijs om wat hij omschrijft als "een overdreven reactie op een geslaagde grap".

Geen opmerkingen: