woensdag 10 april 2013

Woedende meute stript vrouw met 'provocerend' rokje

In Kenia heeft een woedende meute een vrouw gestript omdat ze volgens een aantal mannen een 'te provocerend' rokje droeg. De feiten vonden het voorbije weekend plaats bij de busterminal van de Keniaanse stad Bomet.
De jonge vrouw wilde daar de bus nemen toen ze werd omsingeld door een twintigtal mannen. Ze riepen haar toe dat haar rokje 'veel te kort was' en dat het 'onbetamelijk was om zo op straat te verschijnen'. De mannen duwden hun slachtoffer zo'n twintig minuten heen en weer. Vervolgens grepen ze de vrouw beet en begonnen haar uit te kleden. Ze dreigden de naakte vrouw de stad rond te dragen, maar uiteindelijk konden een paar vrouwelijke omstanders dat verhinderen.
Verkrachtingen Uiteindelijk kwam de politie de gemoederen bedaren. Een van de mannen verklaarde tegen de agenten dat ze de vrouw een lesje wilden leren. 'Wij worden beschuldigd van het stijgende aantal verkrachtingen in de buurt, maar het zijn de vrouwen die de schuld hebben door hun provocatieve kledij', was zijn uitleg. Er werd niemand gearresteerd.
De vrouw werd uitgekleed en in het nauw gedreven door een woeste meute.

Geen opmerkingen: