woensdag 30 oktober 2013

Sluwe zeeleeuw steelt 'vangst van de dag' tijdens live kookprogramma

Pancho, de zeeleeuw, had in de omgeving van het Mexicaanse Cabo San Lucas al een stevige reputatie opgebouwd als sluwe dief. Toen een cameraploeg beelden kwam schieten voor een kookprogramma zag het dier zijn kans schoon om toe te slaan, dit keer live op televisie.
Chef-kok Yvan Mucharrz en visser Mike Ritz stonden mooi op hun boot te pronken met de vangst van de dag. De grote goudmakrelen hadden in de pan moeten belanden tijdens het tv-programma 'Chef On The Water' maar dat was buiten Pancho gerekend. De zeeleeuw, die al die tijd op de loer moet gelegen hebben, sprong omhoog uit het water en trok de vis supersnel uit de handen van Mike Ritz. De visser had zelfs de tijd niet om te reageren en kon alleen maar met verbazing vaststellen dat Pancho er met de goudmakreel vandoor was.
Voor buurtbewoner Jose Castro is de handelswijze van de zeeleeuw alleszins geen verrassing. "Ik heb hem dat al meerdere keren zien doen. Hij doet niets liever dan langs de boten te zwemmen en zich te laten voederen door wat hem toegeworpen wordt", aldus Castro. "Ik ben verheugd dat zijn stunt nu ook eens op beeld is vastgelegd."

Geen opmerkingen: